De Koning bepaalt nog altijd wie in Nederland minister-president wordt

De Koning en de beoogde minister-president bepalen samen wie minister-president wordt.

Zie de artikelen 43 en 48 van de Grondwet. Wat de Tweede Kamer doet is slechts een aanbeveling voordragen.

Het initiatief gaat uit van de Koning. De Koning neemt het Koninklijk aanstellingsbesluit van de minister-president op basis van art. 43 van de Grondwet. Gaat de beoogde minister-president akkoord, ondertekent hij/zij dit besluit mede, op basis van artikel 48 van de Grondwet.

De Koning kan dus iedere willekeurige Nederlander benaderen om minister-president te worden. De Koning doet dit niet om redenen die hij alleen weet, maar angst voor het volk is zeker de belangrijkste factor.

De Nederlanders beweren nogal eens, dat de Koning geen enkele macht heeft en niets voorstelt. Welnu, daar vergissen die Nederlanders zich dus sterk in. Zij die dit zeggen stellen zelf waarschijnlijk niets voor.

De Koning is nog altijd de machtigste man in dit land en daarom willen wij een gekozen President.

Zeg het voort.......

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *