De Nederlandse aanbidding van het Koninklijk huis

De Nederlandse aanbidding van de familie van Oranje Nassau

De Nederlandse aanbidding van het Koninklijk huis doet mij het gevoel bekruipen, dat wij een K.H. hebben dat is verheven boven het alledaagse (lees wij de burger). En als het ware rechtstreeks ressorteert onder God. Af en toe, tijdens de behandeling van de begroting van het K.H., klinkt wat bescheiden gemor in Den Haag. Echter, zodra de zogenaamde onkosten weer zijn geïndexeerd en verwerkt in de verhoging van koninklijke uitkeringen, is alles weer koek en ei.

Verafgoding

Verafgoding van de leden van het K.H. door het volk, alsof zij persoonlijk door God zijn gezonden, wordt gezien als de laatste strohalm voor het goed functioneren van onze samenleving. Tijdens de jaarlijkse opening van het parlementaire jaar wordt dat nogmaals benadrukt. Alle 150 gezworen orangisten in de Tweede Kamer roepen dan zogenaamd namens het volk drie keer “Leve de koning” . Ook op koningsdag en tijdens de familiekiekjes op de wintersport in Oostenrijk vertedert het hart van het proletariaat.

Oppositie wordt geboycot door de media

Deze mensen zien zich omringt door een grote mate van onaantastbaarheid. Er is totaal geen kritiek of een signaal vanuit de samenleving over b.v. de gigantische kosten om zoiets in het zadel te houden. Nooit een geluid over de onrechtvaardigheid, dat zij weigeren belasting te betalen. Ook is er nooit plaats voor een ander geluid, b.v. van onze republikeinse partij, Wij krijgen gewoon geen toegang krijgt tot de media en worden geweerd uit angst, dat onze boodschap aanslaat en het volk wakker wordt.

Het volk schijnt het normaal te vinden, dat het K.H. de laatste paar eeuwen dankzij de gulle giften (belastinggeld) een vermogen heeft verzameld van zo’n 900 miljoen euro. En uiteraard gaat dit met groot enthousiasme door.  

En maar doneren

Straks is het weer koningsdag en uiteraard weer een grootse subsidie-dag want het volk blijft doneren en het K.H. zal er geen dubbeltje aan bijdragen, ter illustratie b.v. de kosten van koningsdag in Dordrecht in 2015 en in Tilburg in 2017.

Dordrecht:
Bijdrage gemeente   € 750.000
Bijdrage provincie   € 300.000                     

Tilburg
Bijdrage gemeente  € 700.000
Bijdrage provincie    € 250.000
Bijdrage sponsoring € 142.500
Bijdrage Citymarketing € 150.000
                           

Fijn hé, zo’n jaarlijkse collecte van het Oranjefonds.

Edward Koenen, secretaris De Republikeinen

Zeg het voort.......

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.