Inloggen

STANDPUNTEN

Bepaal online de standpunten van De Republikeinen

Word daarvoor eerst LID De contributie bedraagt slechts €12,- per jaar. Log daarna in en bepaal à la minute mede de politiek.

Het systeem geldt ook voor interne partijkwesties, die alleen ingelogde leden hier zien.
Het is online democratie.

De Republikeinen waren hiermee de eerste in NL. Inmiddels gevolgd door GeenPeil.
Helaas wordt er door onze leden, na een redelijk enthousiaste start, nog maar nauwelijks gebruik van gemaakt. Toch blijft het bestaan, want het is zeker de toekomst.
Hebt u politieke standpunten die u kwijt wilt? Word LID en dien ze in U kunt dan ook stemmen op bestaande standpunten.

Een stem kunt u weer intrekken en opnieuw uitbrengen, omdat inzichten kunnen veranderen.
Op deze pagina staan alle openbare standpunten, waarvoor op het moment van tonen een meerderheid bestaat onder de leden.


Armlastigen helpen en absurde inkomens bestrijden
Hulp aan financieel armlastigen en ontmoediging van het vergaren van overmatig hoge inkomsten
Belasting koninklijke familie
De koninklijke familie moet inkomstenbelasting betalen en Artikel 40 van de Grondwet moet gewijzigd worden. Want hierdoor hoeft de koning en zijn familie namelijk geen inkomensbelasting te betalen.
Besnijdenis
Het rituele besnijden van jongens op jonge leeftijd door religieuze redenen moet verboden worden. Dit mag alleen mogelijk zijn op een leeftijd waarbij de jongen genoeg verstand heeft bijv (10,12 of 16) en zelf hiermee instemt.
Boerkas
Misschien is het niet de moeite waard, omdat het nauwelijks voorkomt, maar het dragen van gezicht bedekkende kleding in publieke ruimtes toch maar verbieden.
Homoseksualiteit
- In de grondwet wordt opgenomen dat discriminatie op grond van seksuele gerichtheid expliciet wordt verboden. Van scholen verwachten dat ze intolerantie actief bestrijden en aandacht besteden aan seksuele diversiteit en weerbaarheid. De wet wordt zo aangepast dat geen enkele school leerlingen en leraren vanwege hun seksuele geaardheid mag weigeren. - Iedereen moet uit durven komen voor zijn of haar seksuele identiteit. Homoseksualiteit moet bespreekbaar worden in conservatief- religieuze kringen waar dit traditioneel moeilijk ligt. - Lesbisch ouderschap wordt per wet geregeld. - Transgenders hoeven niet meer verplicht onvruchtbaar te worden gemaakt als voorwaarde voor de geslachtsverandering. - Homoseksuelen mogen niet automatisch worden uitgesloten van bloeddonatie. - De gemeenten, woningbouwcorporaties en de politie krijgen meer instrumenten en richtlijnen om homohaat tegen te gaan. Bijv. gezamenlijke aanpak van ‘hatecrimes’ in wijken waarbij in ieder geval de dader moet boeten; verplichte verhuizing van de dader en de kosten worden verhaald op de daders. - Bij intimidatie van homoseksuelen in wijken moet de burgemeester de verantwoordelijkheid en de coördinatie op zich nemen om de slachtoffers te beschermen en de daders aan te pakken, o.a. met uithuisplaatsing. - Het doen van anoniem aangifte van ‘hatecrimes’ overal in Nederland mogelijk maken. Het is van groot belang dat de aangiftebereidheid onder homoseksuelen vergroot wordt en het vertrouwen van homoseksuelen in de politie en overheidsinstanties toeneemt.
Hypotheekrenteaftrek
De prijs van een luxe eengezinswoning is de basis. In 2012 was dat ongeveer €300.000.
De hypotheekrenteaftrek voor hypotheken boven 3x de prijs van een luxe eengezinswoning in stappen afschaffen. De aftrek voor hypotheken boven 1x de prijs van een luxe eengezinswoning in stappen halveren.
Zo haal je het geld, waar het nog zit.
Internet
Providers mogen geen sites of toepassingen blokkeren of vertragen.
Kernenergie
De ramp met de kerncentrale in Japan heeft bewezen dat kernenergie levensgevaarlijk is. Een ramp als in Japan maakt meteen half Nederland onbewoonbaar.
Het aardgas in over 15 jaar op. Haast maken met windmolenparken, een windmolentje op iedere woning en zonnen-panelen, zodat het land geen nieuwe kerncentrales nodig heeft.
Olympische Spelen 2028
De kosten worden nu, 2012, geraamd op 2 miljard en dat wordt altijd het dubbele met dit soort evenementen.
NL is al een te vol land met een enorme staatsschuld en noodzakelijke bezuinigingen. Griekenland ging aan de OS van 2004 ten onder.
Daarom moet Nederland de OS in 2028 aan andere landen overlaten.
Piraterij tegen onze koopvaardijschepen
Gewapende militairen aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen toestaan
Politie kan efficiënter
Het Duitse systeem van twee soorten agenten invoeren. Een soort opgeleid voor verhoren, bewaken gevangen en administratie, die de hele dag binnen zitten.
Een ander soort opgeleid voor vechten, opsporen, schieten en surveilleren, die zich de hele dag op straat bevinden. Slechts een dag per 14 dagen vergaderen.
In de deelstaat Nordrhein Westfahlen, vergelijkbaar met NL, leidt dit systeem tot een 6x hogere oplossing van misdaden. Bron: een onderzoek van de Katholieke. universiteit te Nijmegen, prof. Tak.
Politiekorpsen per provincie + 1 landelijk korps
Niet de nationale politie die Oranje/Rutte invoerde, maar politiekorpsen per provincie met de gouverneur van de provincie aan het hoofd en verantwoordelijk voor de veiligheid in de provincie. Een landelijk korps voor taken die alleen landelijk kunnen.
Schaliegas
Nederland kan nog 15 tot 20 jaar vooruit met aardgas en dat maakt het mogelijk de bevindingen van schaliegas-winning in andere landen af te wachten.
Het grote gevaar is de blijvende aantasting van het grondwater, door de gebruikte chemicaliën, die diep in de bodem noodzakelijk zijn voor de winning.
Niemand kan nu al garanties geven en alle verklaringen over 'veilige winning' zijn blabla.
Wachten met een beslissing over de winning van schaliegas in ons land.
Straffen
Straffen moeten hoger voor fraude in de financiële sector, pedofilie en moord.
Studenten-OV
Studenten moet gratis blijven reizen naar school. Geen kortingskaart.
Vluchtelingen
Nederland heeft verreweg de meeste inwoners per km2 van de hele EU en neemt nog steeds procentueel de meeste vluchtelingen van alle EU landen. We nemen er absoluut zelfs meer op dan Frankrijk en Groot-Brittannië. Dit is gekkenwerk en oranje grootheidswaanzin of zoiets. In week 38 van 2015 kwamen 4200 vluchtelingen naar NL. Dat is 210.000 per jaar en na herenigingen 500.000. Niet langer procentueel meer vluchtelingen opnemen dan het gemiddelde EU land, daarboven de grenzen sluiten voor vluchtelingen.
Zorgkosten drukken door regionalisering
Bestrijding van de kostenexplosie in de gezondheidszorg door een doelmatige regionalisering van de ziekenhuiszorg
DONEER
vanaf €5,- met een aanvink-optie voor geheel anoniem doneren


Een SPREKER nodig?

Bel de voorzitter
06-18878673

Zie ons kanaal op:
Geef uw emailadres op en ontvang onze mailingen


© 2000-2018 De Republikeinen