De Amerikanen dreigen onze vijanden te worden

Nord Stream 2
Nord Stream 2 de Russische aardgas pijpleiding van Rusland naar Duitsland door de Baltische zee.

De Amerikanen dreigen onze vijanden te worden. Ze dreigen met sancties tegen bedrijven, die meewerken aan de realisatie van Nord Stream 2.
The Nord Stream offshore pijplijn begint in het Russische Vyborg en loopt via de bodem van de Baltische zee naar Greifswald in Duitsland.

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland dreigde de Nederlandse bedrijven, die meewerken aan Nord Stream 2, met sancties. De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland deed vervolgens hetzelfde met Duitse bedrijven

De Amerikanen gedragen zich hiermee voor het eerst in de geschiedenis als vijanden van Europa. Nord Stream 2 is namelijk in ons belang om te zorgen, dat we genoeg betaalbaar gas hebben voor onze industrie en huishoudens. De Groningse aardgasvelden moet immers dicht vanwege de aardbevingen.

De VS bestaan vooral uit Europese emigranten en hebben dus familie banden met Europa. In de onderlinge relatie was dat ook altijd duidelijk te merken. Nu de macht van Rusland sterk is toegenomen, lijkt er een verandering te komen in de Amerikaanse opstelling jegens Europa. Ze zijn bang, dat Europa door de gas pijpleiding te afhankelijk wordt van Rusland en daardoor de Amerikaanse invloed afneemt of verdwijnt.

Europa heeft echter weinig keuze, want we hebben Rusland gewoon nodig voor gas. De overschakeling naar gasloze woningen en industrie gaat zeker 50 jaar of langer duren. De eerste halve eeuw hebben we dus Russisch gas nodig. En willen we warm blijven zitten zullen we dus een beetje vriendelijk moeten doen tegen de Russen anders zetten ze ons in de kou.

De Koning kan dat natuurlijk niet, dus daarom: tijd voor ons met de republiek, de minister-president en een gekozen President.

Wilt u ook warm blijven zitten in de winter? Word LID of DONEER

Schiphol is groot genoeg voor zo’n klein landje

Een van de ontwerpen voor de uitbreiding van Schiphol in 2019 en 2023.

In the years ahead, Amsterdam Airport Schiphol will be expanding the airport considerably to include a new pier (2019) and a new terminal (2023).

Schiphol is groot genoeg voor zo’n klein landje, eigenlijk al te groot. In combinatie met regionale luchthavens Eindhoven, Rotterdam Den Haag en Lelystad Airport is het land prima voorzien.

Het Oranjebewind blijft echter continue aansturen op uitbreiding van Schiphol. Ze proberen voortdurend het maximaal aantal toegestane vluchten op Schiphol op te voeren. Keer op keer proberen ze de burger te bedriegen met gekunstelde cijfers over groeimogelijkheden, die er niet zijn.
Met Lelystad Airport is er een dimensie aan de burger een rad voor ogen draaien toegevoegd. Het is nu een oranje combispel geworden, waarin ze Schiphol en de andere luchthavens in dezelfde misleidende berekening meenemen, om vervolgens Schiphol te kunnen uitbreiden.

Mainport Schiphol is belachelijk

De VVD wil nu vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad Airport verplaatsen. Akkoord. Zo ontstaat ruimte op Schiphol, maar die ruimte wil de VVD gebruiken voor nog meer transitievluchten om het ‘internationale netwerk’ van Schiphol uit te breiden. Waarvoor weet niemand, waarschijnlijk puur vanwege Oranje grootheidswaanzin. Het streven naar een mainport Schiphol is een ontkenning van het feit, dat Nederland een over- en overvol heel klein landje is. In een woord Belachelijk!!!

Lelystad Airport zou bestemd worden voor alleen overgehevelde vakantievluchten van Schiphol, maar de VVD wil nu ook autonome groei van Lelystad Airport. Dat zou goed zijn voor de economische groei.
Voor de VVD is economische groei wat Allah is voor de moslims.

En hier komt de Oranje grootheidswaanzin weer bovendrijven. Ze willen dus en Lelystad Airport laten groeien voor de economische groei, maar ook Schiphol laten groeien met transitievluchten, die nauwelijks economische activiteiten genereren. Lees duizelingwekkende cijfers Schiphol

Vrachtvluchten i.p.v. transitievluchten

Mijn idee is, schaf de transitievluchten op Schiphol af en gebruik de vrijkomende capaciteit voor vrachtvluchten. Daar is meer geld mee te verdienen dan met transitievluchten en het waanidee van een mainport. Bovendien is Schiphol dan voor deze eeuw zeker groot genoeg.

Brexit en de republiek Nederland

Brexit en de republiek Nederland hebben een rechtstreekse relatie.
Brexit isoleert Oranje en versterkt dus onze positie
Een harde Brexit is het beste

Brexit en de republiek Nederland hebben een rechtstreekse relatie. De stemming erover is helaas uitgesteld tot in de week van 14 januari 2019. Stemt men in met May’s plannen wordt het een extra periode van ruim 2 jaar. Daarin blijven de Britten nog in de EU, alleen hebben ze dan geen stemrecht meer.

De kans is klein dat het Britse parlement dit goedkeurt. Daarmee zouden ze zich nog 2 jaar onderwerpen aan EU regels, waar ze geen invloed meer op hebben. Stemt het Britse lagerhuis tegen de ontwerp Brexit deal van May en de EU, wordt het alsnog een harde Brexit, want de EU wil terecht niet opnieuw onderhandelen.

Een harde Brexit blijft het beste, want je kunt niet half gaan scheiden tenslotte. Een harde Brexit zal zeker gunstig uitpakken voor ons met de republiek, want Oranje zit hier alleen nog maar dankzij de steun van de Britten, die Willem I hier in 1813 tot Koning hebben aangesteld. Dit nadat ze Nederland hadden veroverd op Napoleon.

Een harde Brexit is dus gunstig voor ons met de republiek, want de Koning raakt daarmee geïsoleerd van de Britten.

De klimaatwet is voor de bühne

De klimaatwet stelt dat de uitstoot van co2 in 2050 moet zijn teruggebracht met 95%. En dat is waarschijnlijk puur voor de bühne. Iedere weldenkende burger weet nu al dat deze 95% zeker niet zal worden gehaald in 2050. Als alles meezit wordt misschien de helft gehaald en dat zal dan gaan tegen zeer hoge kosten.
Een grote meerderheid van de Kamer stemde voor de wet en de verwachting is dat ook de Eerste kamer instemt, waarmee de wet een feit wordt na ondertekening door de Koning.

De bevolking blijft wereldwijd maar toenemen in een duizelingwekkend tempo en daar zwijgt de politiek volledig over. Daar is overigens ook weinig tegen te doen, maar al doe je er maar wàt tegen, heeft dat altijd nog een groter effect dan het gepriegel in de marge van de CO2 uitstoot.

Meer bevolking betekent meer co2 uitstoot. Bevolking heeft ruimte nodig en daarvoor worden natuurgebieden opgebruikt en ook dat betekent meer CO2 uitstoot. Het terugdringen van de CO2 uit het klimaatakkoord, zelf al zouden de doelstellingen gehaald worden, valt hierbij in het niet. Kortom de klimaatwet is vooral voor de bühne, want de haalbaarheid van de doelstellingen is niet erg groot.


“Het gekke is dat we weliswaar zeker weten dat de zeespiegel deze eeuw wereldwijd steeds sneller gaat stijgen door massale afsmelt van landijs van vooral Groenland en de Zuidpool. Maar dat we totaal niet weten met hoeveel centimeter (of meter!!) die stijging zal verlopen gedurende deze eeuw. In een worstcasescenario zou het inderdaad 2 meter of meer kunnen zijn. In welk geval het drooghouden van ons deels onder de zeespiegel liggende land uiteindelijk onhoudbaar en onbetaalbaar wordt. Reden temeer om als land en als mensheid maximaal in te zetten op het tegengaan van die opwarming. Het is waarschijnlijk nog (net) niet te laat….”
Reinier van den Berg

“Inzetten op brandstofcellen (waterstof) of massaal elektrisch rijden is beslist goed, maar in totaal wordt de uitstoot door wegverkeer geschat op maximaal 20% (wereldwijd), dus het is zeker niet voldoende. De bebouwde omgeving (cijfers Nederland) is bv circa 40% van onze uitstoot. Dus inzetten op isolatie en duurzame verwarming (en koeling) van woningen en gebouwen zet nog meer zoden aan de dijk. Zelfs als we alle uitstoot aan banden leggen, is het nog niet genoeg. En moeten we, door aanplant van miljarden bomen per jaar wereldwijd, ook heel veel CO2 terugbrengen vanuit de atmosfeer naar de aarde.” Reinier van den Bergop NU.nl

Per seconde stroomt er door de opwarming van de aarde 14.000 ton water de zee in. Lees…..

Lees ook: Vier belangrijke punten uit de klimaatwet

Misschien raakt de aarde wel gewoon op

Er zijn ook spectaculaire nieuwe en vooral betaalbare ontwikkelingen te melden in het verwarmen van gebouwen met warmtepompen. Lees….

Curriculum vitae Ben van Herwijnen

Geboren: Hubertus Petrus, 18 april 1949 te Ammerzoden, Gld.
Godsdienst: RK
Militaire dienst: 1969-1971 ordonnans bij de 101e verbindings-ondersteuningscompagnie te Eibergen
Opleiding: Lagere school, 1 jaar mulo, 2 jaar Lyceum, 3 jaar avondlyceum, Nivra opleiding tot registeraccountant.
Diploma’s: Staatsdiploma HBS-a(tegenwoordig Atheneum A), Nivra diploma ‘Algemeen deel’, Algemeen ondernemersvaardigheden Horeca en Sociale hygiëne.
Rijbewijs: A, B, BE, AM.
Werkervaring: 20 jaar accountancy, bij het Verificatiebureau van de VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten te ‘s-Gravenhage. Zeven jaar zelfstandig softwareontwikkelaar en korte tijd kastelein met een eigen café.
Politiek: Tijdens de Balkanoorlogen kwam mijn oude idee van een republiek met een president naar boven. Ik werd meteen lid van de VVD om het te realiseren. Toen 11 september 1996 het Republikeinse Genootschap werd opgericht, kwam ik op het idee van een republikeinse partij. Aan een genootschap heb je niets, dat is vrijblijvend. Op 14 september 2000 had ik eindelijk de medeoprichter gevonden, die ik nodig had en is de Republikeinse Moderne Partij opgericht. Sinds 6/7/2016 De Republikeinen geheten. 
Woonplaatsen: De eerste 8 jaar van mijn leven woonde ik in Ammerzoden. Vervolgens 20 jaar in het naastgelegen Hedel, 11 jaar in Krommenie en 16 jaar in Zaltbommel. Sinds 2004 woon ik weer in Ammerzoden.
Leefsituatie: Sinds 18/4/2014 heb ik een pensioen en sinds 18/6/2014 tevens AOW. Ik heb drie kinderen geboren in 1974, 1978 en 1982, die zelfstandig wonen en ik heb 6 kleinkinderen.
Hobbies: Tennissen, fietsen, saxofoon spelen.
Zoek een charmante vriendin: Zelfs in dit ‘oranje-land’ zal er toch ten minste éen vrouw rondlopen die wèl houdt van de republiek en een President. Ben jij dat, bel me dan meteen op voor een gezellige date 0618878673!

 

Ben van Herwijnen
“Curriculum vitae Ben van Herwijnen” verder lezen

Staatscommissie Remkes met waardeloze aanbevelingen

Staatscommissie parlementaire stelsel. Voorzitter Remkes.
DEN HAAG – Individuele portretten en groepsfoto van de leden van de Staatscommissie. FOTO EN COPYRIGHT RIJKSOVERHEID/HENRIETTE GUEST
correctief Referendum

De staatscommissie Remkes doet de waardeloze aanbeveling voor een correctief bindend referendum. Een volkomen wassen neus, want er mag weer over van alles gestemd worden, maar natuurlijk niet over het koningshuis en dat is exact wat wij verwacht hadden.

En het koningshuis ja of nee  is nu juist waar Nederlanders in de eerste plaats eindelijk eens officieel over moeten kunnen stemmen. In plaats van dat jaarlijkse gedoe met die oranje gekleurde fake peilingen.

Wij voorspellen, dat bij een anonieme stemming 70% van de Nederlanders stemt tegen Oranje en voor de republiek met een President

“Staatscommissie Remkes met waardeloze aanbevelingen” verder lezen

Wij nemen niet deel aan de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019

De vlaggen van alle provincies
De vlaggen van alle provincies

Aan de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019 nemen wij niet deel.

Geld alleen is niet genoeg

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Vlaardingen in maart 2018 hebben we geleerd, dat geld alleen niet voldoende is om genoeg stemmen binnen te halen voor zetel(s). De naamsbekendheid van de partij en de lokale bekendheid van de personen op de kandidatenlijst is net zo belangrijk, als genoeg geld voor een campagne.

De houding van het Nederlandse volk tegenover de Koning en de familie van Oranje Nassau is de allerbelangrijkste factor voor onze partij.

Wij zijn kansloos, zolang deze gedoogde familie wordt aanbeden. Ze worden aanbeden, alsof ze rechtstreeks uit de hemel zijn afgedaald om het Nederlandse volk te redden. De kerken lopen of zijn leeg, de nieuwe religie is Oranje.  In een woord belachelijk.

“Wij nemen niet deel aan de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019” verder lezen

Opstand gele hesjes in Nederland op het Binnenhof

Een demonstrant met een geel hesjes op het Binnenhof wordt afgevoerd.

Opstand gele hesjes in Nederland. Een opstand begint altijd in Frankrijk en breidt zich ook altijd uit naar Nederland, ook nu weer.

De gele hesjes bereikten het Binnenhof, exact de juiste plek om te protesteren. Hun protest ging tegen de hoge prijzen en de immigratie.

Het Oranje-regime  joeg de gele hesjes weliswaar weg van het Binnenhof, maar ze bestaan nog wel en de onrust onder het volk is niet weg.

Oranje-Rutte moet weg van ‘de gele hesjes’ ze hebben nog een hele waslijst met eisen, de ene eis wat reëler dan de andere. Lees Nu.nl en Telegraaf.nl. “Opstand gele hesjes in Nederland op het Binnenhof” verder lezen

Mediabericht: De politieke situatie jaargang 1 nr. 12

We hebben onze website moeten aanpassen aan de eisen van de tijd qua beveiliging en bruikbaarheid op mobiele apparaten. Onze site is nu een WordPress site.

Ga er heen en zie het resultaat op www.republikeinen.org

Voor het overige:

  • Halsema’s weigering boerkaverbod
  • Oranje wil geen EU leger
  • Energievraagstuk: Kernenergie ja of nee
  • Burgemeester wordt de eerste gekozen bestuurder

“Mediabericht: De politieke situatie jaargang 1 nr. 12” verder lezen

De Koning bepaalt nog altijd wie in Nederland minister-president wordt

De Koning en de beoogde minister-president bepalen samen wie minister-president wordt.

Zie de artikelen 43 en 48 van de Grondwet. Wat de Tweede Kamer doet is slechts een aanbeveling voordragen.

Het initiatief gaat uit van de Koning, die neemt het Koninklijk besluit op basis van art. 43 van de Grondwet. Gaat de beoogde minister-president akkoord ondertekent hij/zij dit besluit mede op basis van artikel 48. “De Koning bepaalt nog altijd wie in Nederland minister-president wordt” verder lezen